Tijdschrift

Troeven

Informatie en inspiratie ...

VIEWZ is een informerend en inspirerend vaktijdschrift dat inspeelt op de noden van de spelers in de ruime welzijns- en zorgwereld. Onze auteurs zijn experts, die met hun twee voeten in de praktijk staan. Zij delen hun Visie en Expertise in Welzijn en Zorg.

... voor de ruime welzijns- en zorgsector

In onze huidige maatschappij, met al haar uitdagingen op het gebied van welzijn en zorg, is een duidelijke visie meer dan nodig. Coöperatie, geïntegreerde zorg, buurtwerking … Om de uitdagingen van vandaag en morgen het hoofd te kunnen bieden, is een nauwere samenwerking tussen alle spelers noodzakelijk: zowel interlokaal, intersectoraal als openbaar-privé. VIEWZ houdt u op de hoogte van wat er leeft in de sector en wil op die manier de verbinding zijn tussen de verschillende spelers. 

Op papier én online

Elk kwartaal krijgt u ons nieuwe magazine in de brievenbus. Strak en uitnodigend vormgegeven, zodat alle aandacht gaat naar de visie van onze experts.

Als abonnee krijgt u ook meteen toegang tot de elektronische versie van het magazine. Met alle voordelen die daarmee gepaard gaan:

 • toegang tot de digitale databank van het tijdschrift

 • extra digitale content bij artikels uit het gedrukte tijdschrift 

 • verschillende weergavemogelijkheden

 • een slimme zoekmotor

Video

Info voor auteurs

Heeft u iets te vertellen over uw vakgebied?
Wilt u uw kennis en expertise delen met de lezers van VIEWZ?

Contacteer de redactie via redactie@connect-to-viewz.be. Zij nemen contact met u op en bekijken samen met u de mogelijkheden.

Vooraleer u begint te schrijven, bezorgen we u de VIEWZ auteursrichtlijnen. Zo weet u perfect wat u te doen staat.

Voorsmaakje

 • VIEWZ - In gesprek met Benjamin Dalle

  VIEWZ - In gesprek met Benjamin Dalle

  In dit septembernummer van VIEWZ focussen we op kwetsbare jongeren. Benjamin Dalle (CD&V) is Vlaams minister van Brussel, Jeugd en Media. Hij is dus de ideale gesprekspartner om het over (kwetsbare) kinderen en jongeren te hebben. 'Zowel in het jeugdbeleid als in het beleid van de collega-ministers wil ik de stem van kinderen en jongeren laten klinken en wegen op het beleid', klinkt het ambitieus.

 • VIEWZ - In gesprek met Naiké Costa

  VIEWZ - In gesprek met Naiké Costa

  In het kader van ons thema ruimte en zorg gingen we in gesprek met Naiké Costa. Zij is directeur van woonzorgcentrum Sint-Jozef (Zorg-Saam ZKJ). We spraken met haar over de impact van corona, positieve beeldvorming van de zorgsector en de link tussen ruimte en zorg.

 • VIEWZ - In gesprek met Bart Cambré

  VIEWZ - In gesprek met Bart Cambré

  Complexe problemen kunnen in onze steeds veranderende wereld enkel worden aangepakt als organisaties samenwerken. Individuele organisaties zijn namelijk niet altijd in staat om deze problemen het hoofd te bieden. Daarom verbinden ze hun expertise aan die van anderen en treden ze toe tot een organisatienetwerk. Socioloog en hoogleraar Bart Cambré neemt ons mee in de complexe wereld van de organisatienetwerken.

 • VIEWZ - In gesprek met Hilde Crevits

  VIEWZ - In gesprek met Hilde Crevits

  Sinds 2019 is Hilde Crevits Vlaams minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale Economie en Landbouw, maar ook in de jaren daarvoor gaf ze mee vorm aan het Vlaamse landschap van welzijn en zorg vanuit haar viceminister-presidentschap binnen de Vlaamse Regering. In deze bijzondere tijd gaan we met haar in gesprek over haar visie op en beleid over sociale economie.

  Dit bijzondere nummer is eenmalig los verkrijgbaar. Meer info of uw exemplaar bestellen?

Abonneer u

VIEWZ heeft als doel om de hele Vlaamse welzijns- en zorgwereld te informeren en te inspireren. Daarom is en blijft de prijs van het tijdschrift erg voordelig. Hierdoor kan iedereen over een persoonlijk abonnement beschikken.

 

 • Basisprijs: 145 Euro (incl. 6% btw)
 • Lokale besturen en social profit: 105 Euro (incl. 6% btw)

 

VIEWZ magazine bestellen?
Nieuwsarchief