Online bibliotheek

VIEWZConnect

VIEWZConnect is een innovatieve online bibliotheek boordevol onmisbare kennis voor elke welzijns- en zorgprofessional. 

Sociale Landkaart

SOCIALE LANDKAART: uw gids bij sociale rechten en voorzieningen

Hoeveel bedraagt de inkomensvervangende tegemoetkoming waar ik recht op heb? Waar moet ik een rolstoel aanvragen? Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om als mantelzorger een vergoeding te krijgen?  Hoe lang kan ik tijdskrediet nemen voor de zorg van een ziek kind?  Waar kan mijn cliënt terecht voor tijdelijk onderwijs aan huis?  Vanaf wanneer kan mijn cliënt aanspraak maken op een huurpremie?

Met zulke vragen wordt u als hulpbehoevende, mantelzorger of professionele hulpverlener voortdurend geconfronteerd … En jammer genoeg zijn de antwoorden niet altijd even gemakkelijk te vinden. Waarom? Omdat de Belgische sociale zekerheid zoveel rechten, tegemoetkomingen en voorzieningen herbergt, dat het soms moeilijk is om door de bomen het bos te zien. De Sociale Landkaart schept al jarenlang klaarheid en biedt alle informatie die u nodig hebt om vooruit te kunnen.

Kortom, bent u wegens gezondheidsproblemen of een handicap zorgafhankelijk en/of financieel kwetsbaar? Of staat u hulpbehoevenden dagelijks bij? Dan mag deze vlot raadpleegbare gids niet ontbreken in uw boekenkast. De slimme structuur van de Sociale Landkaart zorgt ervoor dat u zo snel mogelijk de informatie vindt die u nodig hebt.

Video

VIEWZ tijdschrift

Informatie en inspiratie (zowel op papier als digitaal)

Meer dan 90.000 Vlaamse welzijns- en zorgprofessionals geven elke dag het beste van zichzelf om anderen bij te staan. Hun inzet zorgt voor een razendsnelle evolutie van de welzijns- en zorgwereld, die niet altijd makkelijk bij te benen is.

Het driemaandelijkse tijdschrift VIEWZ helpt u de vinger aan de pols te houden. Dankzij o.a. boeiende interviews, diepgravende artikels en spraakmakende opiniestukken blijft u altijd op de hoogte van de meest relevante actualiteit in de Vlaamse welzijns- en zorgwereld.

Een van de vele troeven van VIEWZ? Abonnees ontvangen het tijdschrift niet alleen in de brievenbus. Ze kunnen het ook online raadplegen, via het kennispunt VIEWZConnect.

Papier of digitaal: VIEWZ is de informatie- en inspiratiebron bij uitstek voor iedereen die ijvert voor een voortdurende verbetering van de maatschappelijke dienstverlening.

Wat zijn de voordelen?

 1. Begrepen in uw abonnementsprijs is een onbeperkte toegang tot het dynamische online archief van VIEWZ. In dit overzichtelijke archief, dat automatisch geüpdatet wordt en eenvoudig te raadplegen is, vindt u altijd de laatste twaalf verschenen nummers van VIEWZ terug. 
 2. Verschillende weergaveopties bieden u de mogelijkheid om VIEWZ te lezen zoals u dat wilt.
 3. Een slimme zoekmotor op tijdschrift- en nummerniveau leidt u razendsnel naar de gewenste informatie.
 4. Regelmatig worden artikels uit uw gedrukte tijdschrift verrijkt met extra digitale content. 
  • Bevat het tijdschrift een korte bijdrage over een werkbezoek, een congres, ... ? Dan vindt u hier online het uitgebreidere
  • verslag van terug. 
  • Leest u op papier een opiniestuk? Dan kunt u daarover online reacties lezen. 
  • Behandelt een artikel specifieke documenten, stappenplannen, modellen, formulieren, … ? Dan vindt u die ook online. Klaar om door u gedownload en gebruikt te worden.

Vraag uw demo aan

Wilt u een persoonlijke en gedetailleerde presentatie over de mogelijkheden van onze online bibliotheek VIEWZConnect?
Bent u geïnteresseerd in een vrijblijvende offerte op maat van uw bestuur of organisatie?
Contacteer ons via 050 64 28 18 of info@connect-to-viewz.be.

Interesse in VIEWZConnect? Vraag een demo aan!
Nieuwsarchief