Nieuw kwaliteitshandboek "Ventilatie in woonzorgcentra"

Terug naar het overzicht
Datum: 12/15/2022
Auteur(s): Agentschap Zorg & Gezondheid

Aan welke eisen moet een ventilatiesysteem in een woonzorgcentrum voldoen? Vanaf wanneer noemen we de binnenlucht ‘ongezond’ en hoe volgt u dat op? En welke maatregelen neemt u om in elk seizoen te zorgen voor een goede luchtkwaliteit? De antwoorden vindt u in het kwaliteitshandboek. Dit handboek helpt woonzorgcentra om beter te ventileren en te verluchten voor een gezond leefklimaat voor de bewoners, het personeel en de bezoekers.

Het kwaliteitshandboek “Ventilatie in woonzorgcentra” verzamelt alle technisch en praktische informatie over hoe een woonzorgcentrum zijn binnenruimtes goed kan ventileren met aandacht voor energieverbruik. Een goede ventilatie zorgt immers voor een betere luchtkwaliteit en minder kans op viruscirculatie.

Het kwaliteitshandboek geeft in vier stappen en met de nodige technische achtergrondinformatie aan hoe een woonzorgcentrum voor een goede ventilatie kan zorgen.

Dergelijk kwaliteitshandboek en een ruimer kwaliteitskader zal de komende jaren ook worden opgesteld voor de andere voorzieningen in de ouderenzorg, naar voorzieningen voor personen met een handicap, lokale dienstencentra, psychiatrische verzorgingstehuizen, revalidatiecentra en kinderopvanginitiatieven.

Naar het handboek.

Nieuwsarchief