MASTERCLASS - Deskundige begeleiding in een kwaliteitsvolle ouderenzorg

Terug naar het overzicht
Datum: 11/19/2021
Auteur(s): VIEWZ redactie

Als zorgprofessional in de ouderenzorg, is het uitermate belangrijk om voldoende kennis en inzicht in de leefwereld van ouderen en hun problematiek te verkrijgen om een kwaliteitsvolle zorg te kunnen aanbieden. In deze masterclass nemen vijf experten uit Nederland en België u mee in actuele thema’s die de hedendaagse ouderenzorg domineren.

Werken in ouderenzorg is onvoorstelbaar gevarieerd. Meer dan ooit worden ouderen geconfronteerd met moeilijkheden, kleine of grote beperkingen en verlieservaringen. Ze ervaren hierbij nood aan ondersteuning op mentaal, lichamelijk, sociaal en existentieel vlak en trachten de film van hun leven te verwerken.

Als zorgprofessional in de ouderenzorg, is het uitermate belangrijk om voldoende kennis en inzicht in de leefwereld van ouderen en hun problematiek te verkrijgen om een kwaliteitsvolle zorg te kunnen aanbieden. In deze masterclass nemen vijf experten uit Nederland en België u mee in actuele thema’s die de hedendaagse ouderenzorg domineren. Onder de deskundige begeleiding van Lies Van Assche en Luc Van de Ven wordt theorie aan praktijk gekoppeld en kunnen ervaringen door middel van reflectie-opdrachten en intervisie uitgewisseld worden.

De masterclass omvat vijf sessies rond volgende thema's:

  1. Het optimaliseren van het cognitieve functioneren: begeleiding en revalidatie van ouderen met cognitieve problemen - 25/01/2022
  2. Persoonlijkheidsstoornissen bij ouderen: gewoon handelen - 22/03/2022
  3. Wat u anno 2022 moet weten over dementie - 14/06/2022
  4. Verdriet, rouw en depressie - 20/09/2022
  5. Het begeleiden van de familie - 22/11/2022

Meer informatie of inschrijven.

Nieuwsarchief