Oproep De Warmste Week #DWW21: projecten die bouwen aan een toekomst waarin je kan zijn wie je bent

Terug naar het overzicht
Datum: 09/17/2021
Auteur(s): Subsidiemanager

Met de Warmste Week streeft de VRT al jaren naar een warmere, meer betrokken samenleving. Dit jaar kiest De Warmste Week voor een nieuwe aanpak. 21 jongeren nemen Vlaanderen op sleeptouw rond één maatschappelijk thema: ‘Kunnen zijn wie je bent’. De Warmste Week zal geld inzamelen voor concrete projecten die ervoor zorgen dat iedereen, jong én oud, kan zijn wie men is of wil zijn. 

Tijdens De Warmste Week, vlak voor Kerstmis tussen 18 en 24 december 2021, bundelen Studio Brussel, MNM, één en VRT NWS de krachten voor live televisie en live radio op verschillende plekken in Vlaanderen. Het geld dat wordt ingezameld zal dienen om volgend jaar projecten rond ‘Kunnen zijn wie je bent’ mogelijk te maken. Hiervoor heeft de VRT speciaal het DWW Fonds opgericht, beheerd door de Koning Boudewijnstichting

Projecten die kansen creëren, inclusiviteit bevorderen, drempels wegwerken of sensibiliseren rond tolerantie komen hiervoor in aanmerking. Denk bijvoorbeeld aan projecten die mensen met een visuele beperking helpen sporten bij sportclubs, buddywerkingen die zorgen dat mensen met dementie kunnen zijn wie ze zijn of maatwerkbedrijven die tewerkstelling en kansen creëren voor nieuwkomers.

De oproep richt zich tot non-profitorganisaties (vzw’s, maar ook scholen, sociale economie bedrijven, jeugdorganisaties enz.) gevestigd in Vlaanderen of Brussel. Het toegekende bedrag is afhankelijk van de opbrengst van De Warmste Week. De projectindieners tonen aan welk bedrag ze minimaal nodig hebben om hun project uit te voeren en welk bedrag ze maximaal willen inzetten voor de realisatie van dit project.

De deadline om je project in te dienen is 28/10/2021.

Meer info over dit project? Klik hier!

 

Nieuwsarchief