Maak kennis met de editie 2021 van de Sociale Landkaart!

Terug naar het overzicht
Datum: 03/08/2021
Auteur(s): VIEWZ redactie

Wie komt in aanmerking voor de terugbetaling voor psychotherapie? Mijn cliënt is arbeidsongeschikt, kan hij een rol als mantelzorger opnemen? Waarmee moet ik rekening houden bij het opstellen van een wilsverklaring voor euthanasie? Dit is het soort vragen waarop de Sociale Landkaart een antwoord geeft. Zoals elk jaar verschijnt deze maand een nieuwe editie van deze gids, die naar goede gewoonte werd verrijkt met aanvullingen en nieuwe informatie.

Omdat de Belgische sociale zekerheid zoveel rechten, tegemoetkomingen en voorzieningen herbergt, is het soms moeilijk om door de bomen het bos te zien. Als hulpbehoevende, mantelzorger of professionele hulpverlener wordt u voortdurend met vragen geconfronteerd. En jammer genoeg zijn de antwoorden niet altijd even gemakkelijk te vinden. Veel rechthebbenden maken geen gebruik van het ruime aanbod aan sociale voorzieningen omdat ze dat aanbod niet kennen, denken niet aan de voorwaarden te voldoen of niet weten tot wie zich te richten. De Sociale Landkaart schept al jarenlang klaarheid en vertelt u waar een hulpbehoevende in zijn of haar specifieke situatie recht op heeft.

Wat is nieuw in 2021?

De Sociale Landkaart houdt rekening met de steeds veranderende informatiebehoefte van zijn gebruikers en speelt jaarlijks in op de nieuwste ontwikkelingen en de meest actuele regelgeving. De editie 2021 behandelt heel wat recente begrippen of ingrijpende wijzigingen, zoals:

  • uitbreiding geboorteverlof, adoptieverlof en pleegouderverlof
  • aanpassing formele voorwaarden voor zorgbudget zwaar zorgbehoevenden
  • medische hulpmiddelen: stomamateriaal, nieuwe regelgeving
  • vermindering van personenbelasting: hervorming voordeel voor inwonende ouderen met een zorgafhankelijkheid
  • vereenvoudigde aanvraagprocedures voor hulpmiddelen (VAPH)
  • de zorgovereenkomst
  • ...

Maak kennis met de Sociale Landkaart 2021.

Alleen maar voordelen voor abonnees

Abonnees ontvangen de Sociale Landkaart elk jaar automatisch in de bus voor de voordelige abonnementsprijs. Naast de gedrukte uitgave, krijgen abonnees ook exclusief toegang tot de digitale versie van deze onmisbare gids, die meerdere keren per jaar wordt bijgewerkt en extra informatie bevat die niet in het boek is opgenomen. Tot slot genieten abonnees een voordeeltarief voor de opleidingen die in het kader van de Sociale Landkaart wordten georganiseerd.

 

Meer informatie of de Sociale Landkaart bestellen?

www.socialelandkaart.be

 

Nieuwsarchief