Save the date | 10 jaar CEBUD: een menswaardig inkomen voor iedereen!

Terug naar het overzicht
Datum: 03/08/2021
Auteur(s): CEBUD

Dit jaar bestaat CEBUD tien jaar. Om dat te vieren, organiseren we op 14 oktober 2021 een feestelijke studiedag. Verwacht u aan een terugblik op tien jaar praktijkgericht onderzoek, aan dromen over de toekomst, aan politieke debatten en aan workshops die de toon zetten voor toekomstig onderzoek en sterk sociaal werk. Blokkeer alvast de datum in uw agenda en kom meevieren met ons!

Tien jaar CEBUD, dat is ook tien jaar onderzoek naar referentiebudgetten voor maatschappelijke participatie. In die tien jaar bouwden we Vlaamse referentiebudgetten uit tot Brusselse, Waalse en zelfs Europese budgetten. CEBUD ontwikkelde een unieke expertise op dat vlak en slaat de brug tussen theorie en praktijk. Dankzij tools als REMI kunnen OCMW’s steunaanvragen van burgers gelijkwaardig beoordelen en  bijdragen aan de realisatie van een menswaardig inkomen voor iedereen. Praktijkgericht onderzoek mét impact, daarnaar streven we. 

Maar CEBUD is nog meer dan dat. Naast de referentiebudgetten zet CEBUD actief in op het thema ‘Armoedebestrijding en maatschappelijke participatie’ en het thema ‘Geld & Gedrag’. De voorbije tien jaar waren rijk gevuld met uitdagende projecten en boeiende samenwerkingen met andere onderzoeksgroepen, praktijkorganisaties en ervaringsdeskundigen. Samen hebben we zo sociaal werkpraktijken versterkt, lokale besturen begeleid bij de opmaak van beleidsplannen, wetenschappelijke inzichten rond financiële redzaamheid vertaald in bruikbare tools en bijgedragen aan effectieve budget- en schuldhulpverlening. 

Op onze studiedag in het Provinciehuis Leuven zetten we het thema ‘een menswaardig inkomen voor iedereen’ centraal. We laten de resultaten van ons onderzoek spreken, geven het woord aan politici, reflecteren met Soe Nsuki  en zetten de spotlights op sprekers die een verschil kunnen maken in het sociaal werk van de volgende tien jaar. Een uitgebreid programma mag u binnenkort verwachten, maar reserveer alvast donderdag 14 oktober 2021 in uw agenda.

Nieuwsarchief