Ten strijde tegen armoede - Het verhaal van mijn grote oorlog

Terug naar het overzicht
Datum: 10/09/2020
Auteur(s): Julien Van Geertsom

De Benidorm Bastard van de maatschappelijke integratie, noemt Luc Kupers hem in zijn voorwoord. Beter kan hij niet omschreven worden. Julien Van Geertsom, 15 jaar topambtenaar bij de POD Maatschappelijke Integratie, is een gepassioneerde en bevlogen voorvechter voor maatschappelijke integratie. Daarbij neemt hij nooit een blad voor de mond. Dat doet hij ook niet in dit boek. In zijn eigen stijl en op basis van zijn jarenlange ervaring brengt hij een analyse van armoede op nationaal en Europees niveau, bespreekt hij de werking van de POD MI en geeft hij zijn eigenzinnige visie op de toekomst van armoedebestrijding.

Op die manier biedt dit boek niet alleen een boeiende terugblik op een veelbewogen carrière en een unieke kijk achter de schermen, maar ook – en vooral: heel wat inspiratie voor iedereen die het (lokale) beleid inzake maatschappelijke integratie helpt bepalen en uitvoeren.

Over de auteur

Julien Van Geertsom heeft een rijk gevulde carrière achter de rug. Gestart als sociaal-cultureel werker werd hij daarna leerkracht in het secundair onderwijs en lector in het hoger onderwijs (pedagogiek). Daarna werd hij interprofessioneel vakbondssecretaris bij het ABVV. Eerst lokaal, dan Vlaams. Vervolgens werd hij administrateur-generaal van de Dienst overzeese sociale zekerheid. De laatste 15 jaar was hij voorzitter van de POD Maatschappelijke Integratie, Armoedebestrijding, Sociale Economie en Grootstedenbeleid. In die hoedanigheid bouwde hij het federale armoedebestrijdingsbeleid mee uit.

Meer informatie of bestellen?

Nieuwsarchief