Jane: de perfecte match tussen zorgen en ontzorgen

Terug naar het overzicht
Datum: 09/01/2020
Auteur(s): Uitgeverij Vanden Broele

Jane heeft al een hele weg afgelegd en op haar pad talloze gebruikers overtuigd. Zowel senioren als hun geliefden, mantelzorgers en seniorenresidenties vielen onherroepelijk voor haar charmes – of liever: voor haar gemoedsrust, gebruiksgemak en gegarandeerde privacy. Maar gelooft u ons vooral niet op ons woord, hoor het liever uit de mond van enkele Jane-gebruikers, zoals Kris Van Doninck. Zij is directeur van Seniorenresidentie Meulenberg in Beveren, een gemeenschap waar senioren zelfstandig wonen met zorg- en hotelomkadering.

“Ik ben al sinds dag één actief in Meulenberg, in verschillende gedaantes. In oktober 2020 vier ik al mijn 18de jaar hier. Ik heb hier in het salon nog stoelen uitgepakt. (lacht) Tot eind vorig jaar maakten we deel uit van de zorggroep Armonea, maar toen we op 1 december 2019 zelfstandig onze weg gingen, kreeg ik de functie van directeur aangeboden. Dat was echt een droom die uitkwam! We voelden al lang dat we een alternatief moesten vinden voor de alarmknoppen die we gebruikten. Het was een logge, dure constructie waarmee we ons bovendien niet langer gerust voelden. Na een tijdlang rondkijken, kwamen we bij Jane terecht en dat was meteen de juiste match!

Iedereen is nu veel geruster, ons team én onze bewoners. Zo krijgen we bijvoorbeeld elk alarm gelijktijdig op drie manieren binnen: via telefoon, sms en de app. Vroeger bleef er altijd angstvallig iemand bij de telefoon, want stel je voor dat je een alarm mist. Nu zijn we zeker dat we alles binnenkrijgen. De reactiesnelheid is ook enorm gestegen nu we rechtstreeks waarschuwingen krijgen, in plaats van via een callcenter. Binnen de 90 seconden is er nu altijd iemand ter plaatse. Dat redt levens!

En dat willen we blijven doen. Het team van Jane denkt gelukkig mee wanneer we vragen of suggesties hebben. Zo werken ze aan uitbreidingen om de slaapkwaliteit van de bewoners te monitoren. Door de future-proof technologie zijn er nog veel mogelijkheden. De samenwerking was van bij de start heel aangenaam en we zijn ook heel tevreden van de totaaloplossing. Jane omschrijven? Een innovatieve en betaalbare alles-in-éénoplossing met een toekomstgerichte visie die ons helpt om onze bewoners zo lang mogelijk bij ons te houden. En daar doen we het voor, natuurlijk!”

 

Ook Marcel Weyn, die in een assistentiewoning woont, heeft een boontje voor Jane

“Zonder Jane had ik hier misschien niet meer gezeten. Dat klinkt dramatisch, maar het is waar. Ik krijg injecties om weerwerk te bieden aan mijn kanker en af en toe verslappen mijn spieren daardoor volledig. Dan zak ik in elkaar waar ik sta en kom ik niet altijd even zacht terecht. Ik heb mijn Jane-alarmknop dus al een paar keer nodig gehad en elke keer stond hier binnen de 90 seconden iemand van Meulenberg om mij te helpen. Dat is veel sneller dan met de alarmknop die ik vóór Jane gebruikte. Mijn zoon is trouwens een gadget-freak eersteklas, en die is ook heel content met de app. (lacht) Ik wil in ieder geval niet meer zonder!

 

Wat is Jane?

Jane is een eenvoudige, gebruiksvriendelijke en intelligente woontechnologie-oplossing die zorgpersoneel actief ontzorgt. Zodat zij hun tijd en focus kunnen richten op wat echt belangrijk is, de menselijke zorg voor senioren. De 6 bewegingssensoren en 3 digitale alarmknoppen van Jane creëren een veilige omgeving die via een tablet- of smartphone-applicatie gemonitord kan worden door de zorgkundigen en de andere leden van de zorgkring van elke bewoner. De data die de bewegingssensoren verzamelen, worden via de hub door de slimme software geïnterpreteerd en in patronen gegoten, zodat de artificiële intelligentie de routines van de senior begrijpt en bij afwijkingen onmiddellijk waarschuwt.

Zelf kennismaken met Jane? Neem hier een kijkje.

 

Nieuwsarchief