Jouw verhaal in een boek voor en door OCMW-maatschappelijk werkers?

Terug naar het overzicht
Datum: 04/30/2020
Auteur(s): Guido De Baere

Beleidsontwikkelingen en maatschappelijke uitdagingen zetten steeds meer druk op het beeld dat de samenleving heeft over het OCMW-maatschappelijk werk. Met dit boek geven we het OCMW-maatschappelijk werk een stem. Aan de hand van een 25-tal inspirerende portretten van praktijkwerkers willen we het imago van het OCMW-maatschappelijk werk helpen ombuigen tot een krachtig en positief verhaal

Ben je: gepassioneerd door jouw job en open-minded, is zelfreflectie jouw tweede natuur en kijk je positief-kritisch naar organisatie en samenleving? Dan zijn we op zoek naar jou! 

In een open interview (zelf een bijdrage schrijven kan ook) zal worden gepeild naar wat voor werk je precies doet, wie je cliënten zijn, hoe je voor hen het verschil probeert te maken, waaruit je voldoening haalt en wat je moeilijk vindt, wat het werk met je doet, waar je van droomt en nog veel meer … We bezorgen je vooraf onze vragen.

Het boek wil het OCMW-maatschappelijk werk versterken in functie van zijn missie: het realiseren van sociale grondrechten voor mensen in armoede. De bijdragen schetsen een realistisch beeld, niet blind voor de minder leuke aspecten van het werk, maar wel hoopvol en vanuit een geloof in waar het maatschappelijk werk voor mensen in armoede het verschil kan maken.

Nadat ik bijna 43 jaar in de sociale dienst van het OCMW van Gent heb gewerkt, wil ik via dit boek graag de fakkel doorgeven aan komende generaties. Ook voor jou kan deze bijdrage een kans zijn om je stem te laten horen want “maatschappelijk werkers hebben meer macht dan ze zelf denken” (Marjolijn Dewilde, 2019). 

Interesse en/of vragen?

Neem vrijblijvend contact met mij op.

Guido De Baere
Directeur Wonen en Activering Sociale Dienst Gent
Guido.De.Baere@telenet.be
T 0496 14 69 96

 

Lees ook de getuigenis van Guido De Baere uit Lokaal 05 | 2020.

Nieuwsarchief