Coronavirus COVID-19: informatiebronnen en richtlijnen

Terug naar het overzicht
Datum: 03/24/2020
Auteur(s): Uitgeverij Vanden Broele

We zijn allemaal in de ban van het Coronavirus COVID-19. Het virus dook in december 2019 op in de Chinese regio Wuhan en verspreidde zich de voorbije weken in verschillende Europese landen, waaronder ook België. Om u optimaal te informeren, hebben we enkele belangrijke informatiebronnen opgelijst:

 

- De website van Sciensano voor professionele zorgverleners. U vindt er algemene informatie over het Coronavirus, de epidemiologische situatie, communicatiemateriaal, procedures op maat van de verschillende zorgprofessionals ...

 

- De federale website https://www.info-coronavirus.be/nl/ met algemene richtlijnen voor het grote publiek, handige FAQ's, een dagelijkse update met de laatste cijfers ...

 

- Agentschap Zorg en Gezondheid - richtlijnen voor zorgprofessionals: richtlijnen voor ziekenhuizen, huisartsen en (eerstelijns)zorgverleners; ouderenzorg; thuiszorg; geestelijke gezondheidszorg; revalidatie; andere welzijnssectoren en bedrijfsgeneeskundige diensten.

 

- Onderwijs Vlaanderen - richtlijnen voor scholen en CLB: informatie voor directies en administraties, onderwijspersoneel en ouders.

 

- Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG): richtlijnen voor lokale besturen, sectoraal en per thema.

 

- Agentschap Integratie en Inburgering: meertalige informatie over het coronavirus; posters met preventieve maatregelen, fiches met basisinfo en links naar nuttige websites.

 

- Internationale informatie: World Health Organization en European Centre for disease Prevention and Control

 

Nieuwsarchief