26e Europese ESN-congres, Sevilla

Terug naar het overzicht
Datum: 06/08/2018
Auteur(s): Uitgeverij Vanden Broele

Op maandag 28 mei opende Christian Fillet, OCMW-secretaris van Brugge, voorzitter van het ESN én redactielid van VIEWZ, het 26e Europese congres voor openbare sociale diensten in gaststad Sevilla. ESN is het Europees Sociaal Netwerk met leden uit 33 verschillende lidstaten. Bijkomend is ESN ook de enige erkende organisatie vanuit de Europese Commissie, die de stem van de openbare sociale welzijnsdiensten laat horen.

 

De 26e editie was een topevent met 595 deelnemers uit alle windstreken, zelfs met beleidsvertegenwoordigers uit Amerika, Nieuw-Zeeland, Australië en India.

 

Vlaanderen werd vertegenwoordigd door ruim 40 deelnemers waaronder voorzitters, secretarissen en hun medewerkers van de OCMW's van Kortrijk, Genk, Hasselt, Harelbeke, Mechelen, Antwerpen, Aalter, Gent, Oostende en Brugge, aangevuld met medewerkers van VVSG.

 

Het congres in Sevilla focuste op de thema's innovatie en investeringen en transformatie in de openbare sociale sector. Naast de sprekers uit alle hoeken van de wereld, kon het congres op beleidsniveau rekenen op vertegenwoordigers vanuit de Europese Commissie, de deputy mayor van New York en ministers uit Andalusië, Palestina en Bulgarije.

 

ESN-voorzitter Christian Fillet blikt tevreden terug op deze topeditie en benadrukt dat dit congres de Europese ontmoetingsplaats bij uitstek is waar professionals op de hoogte kunnen blijven van de recente tendenzen uit de sociale sector. Hij kijkt dan ook hoopvol uit naar de 27e editie, die zal plaatsvinden in Milaan van 5 tot 7 juni 2019.