Intervisie met impACT - effectiever van elkaar leren

Terug naar het overzicht
Datum: 01/25/2018
Auteur(s): Uitgeverij Vanden Broele

Bekruipt u tijdens overlegmomenten met collega's - de zogenaamde intervisiemomenten - ook soms het gevoel dat u niet de nodige inzichten krijgt die u nodig hebt om echt vooruit te komen met uw cliënt? Frustreert het u soms dat collega's elk geval van naaldje tot draadje uit de doeken doen en dat er zo veel kostbare tijd verloren gaat? Of wat met collega's die zich verstoppen tijdens zulke gesprekken, of cynisch reageren? En hoe staat u zelf ten opzichte van uw cliënt? Zowel uw gedrag als de manier waarop u zich als team gedraagt, bepalen hoe die intervisiemomenten verlopen.

 

In dit boek geven auteurs Annick Seys en Jacqueline A-Tjak heel concrete tips om te komen tot krachtige, leerzame en interessante overlegmomenten. Daardoor zal u niet alleen groeien als groep, het geeft u ook de kans te groeien in uw relatie met uw cliënten. Door een reeks verhelderende vragen en oefeningen zal u de diepere betekenis van het gedrag van uw cliënt, uw collega's én uzelf beter leren begrijpen. Die oefeningen kunt u bovendien ook digitaal raadplegen en downloaden zodat u ze, samen met uw team, opnieuw kunt maken.

 

Meer info of het boek bestellen? Klik hier.

 

Meer leren over intervisie tijdens een interactieve opleiding met praktische oefeningen? Schrijf u dan nu in voor de opleiding "Intervisie met impACT" op 8 februari in Aalst. Tijdens deze opleiding leert u naar uw cliënten te kijken eerder vanuit mogelijkheden dan vanuit beperkingen, zowel van de hulpverlener als van de cliënt. U krijgt tips en tricks voor een betere en betekenisvolle intervisie.